11 Şubat 2014 Salı

3D Modelleme Yapabileceğiniz Ücretsiz Programlar

Teknik olarak 3d (3 boyutlu), nesnelerin x, y ve z taraflarından görüntülenmesi anlamına geliyor.  Bu teknik 3d animasyon, 3d modelleme ve 3d render şeklinde 3 farklı dala ayrılmış durumda.

Sinema filmlerinde, animasyonlarda, ürün ilanlarında veya reklamlarda gördüğümüz birçok görüntü aslında gerçek değil, 3 boyutlu tasarlanmış görüntülerdir. Görüntülerin 3 boyutlu tasarlanması, onlara gerçeklik imajı verir ve göz tarafından öyle algılanırlar.


İşte bu yazıda, gerçekmişçesine çizimler ve modeller hazırlamanızı sağlayacak 25 ücretsiz programı ele alıyoruz. içerisinden hangisini seçeceğiniz size kalmış…


Blender


Modellemede kullanılan en popüler programlardan birisi olan blender, ücretsiz ve açık kaynak kodlu olmasıyla dikkat çekiyor. interaktif 3d animasyonlar hazırlayabileceğiniz uygulama ile su simülasyonları da oluşturabiliyorsunuz.


Ayrıca Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Ol or Giriş Yap da bakmanızı tavsiye ederim.




K-3D


K-3D de ücretszi olan modelleme programlarından birisi. ancak onun tek özelliği bu değil. k-3d eklenti desteğine sahip ki, bu özelliği onu hem çok esnek hem de her işin altından kalkabilecek hale getiriyor.